maanantai 19. toukokuuta 2014

Verkostolla on valtava potentiaali


Tässä vaiheessa lukuvuotta on ilo vastaanottaa Verraton Verkosto 2014 -kilpailun 1. sija ja arviointi verkostomme laajuudesta ja toiminnasta. Tällaisen tunnustuksen kautta tulee vielä enemmän näkyväksi se, että toiminnallamme on merkitystä niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Tahdomme kiittää lämpimästi kaikkia verkostomme osapuolia, sillä tämä palkintosija kuuluu lyseolaisten lisäksi ihan jokaiselle yhteistyötahollemme.

Oheista linkistä kaikki kilpailutyöt ja arviot niistä. Alla kuvaus Luovien Yrittäjien Verkostosta Verkostoissa sekä raadin arvio.
http://www.yvi.fi/images/Verraton_verkosto_2014_kilpailutyot_16.5.14.pdf



RAADIN ARVIO:
Hämeenlinnan lyseon luovan yrittäjyyden verkosto on toimiva ja tehokas kokonaisuus, jolla on selkeät tavoitteet, joustavat toimintatavat sekä vakuuttavat tulokset. Laajat yrittäjyysopinnot ovat lisänneet lyseon vetovoimaa ja luovat vahvan pohjan myös alan jatko-opinnoille. Verkostolla on valtava potentiaali. 

Luovien Yrittäjien Verkosto Verkostoissa (ensimmäinen palkinto)
Hämeenlinnan lyseon luovan yrittäjyyden linjan opetustarjonnassa on parikymmentä yrittäjämäistä kurssia, joita toteutetaan yhteistyössä työelämän ja yritysmaailman kanssa. Yrittäjät osallistuvat esimerkiksi kurssien suunnitteluun ja arviointiin. Yhteistyötä tehdään myös työelämän tutustumisjaksojen puitteissa. Toiminnasta tiedotetaan sosiaalisen median kautta sekä paikallisissa tiedotusvälineissä. Tärkein tavoite on yrittäjämäisen toimintatavan edistäminen lukiokulttuurissa sekä eri oppilaitoksissa, ja tavoitteena on myös perehdyttää opiskelijat työelämän pelisääntöihin ja yrittäjyyteen ammattina. Oppiminen perustuu mm. verkostoitumiseen,
jakamiseen ja yhteiseen toimintaan.Sähköisten oppimisympäristöjen hyödyntäminen on toiminnassa keskeistä. Hämeen ammattikorkeakoulu tunnustaa lyseon yrittäjyyslinjan opintoja osaksi korkeakoulututkintoa.
Tuloksia ja tulevaisuuden näkymiä:
  •   opiskelijoilla mahdollisuuksia verkostoitua työelämän suuntaan - tärkeät kontakti, mahdollisuuksia
    esimerkiksi kesätöihin
  •   yritykset saavat nuorten näkymyksiä yrityksen toimintaan ja kehittämiseen
  •   projektitoiminta: matkailuyrittäjyysprojekti, Sibelius-juhlavuosi
  •   jatkossa mm. kansainvälisen yhteistyön syventäminen
    Verkoston toimintaan osallistuvia tahoja:
    Hämeenlinnan 2. asteen oppilaitoksia, perusasteen kouluja, Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeenlinnan seudun yrittäjiä, järjestöjä ja organisaatioita, Nuori Yrittäjyys ry, Y-Love Yrittäjyyslukioverkosto, paikalliset tiedotusvälineet, hanketyön kautta mukana olevat toimijat.

    Yhteyshenkilö: Anne Ahvenharju, Hämeenlinnan lyseon lukio, anne.ahvenharju(at)kktavastia.fi 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti